Een zoekbox toevoegen op mijn blog.
Ik ben geboren in 1966, da's al lang, lang geleden dus... Toen ik naar school ging was er nog geen computerles, niemand had een computer thuis staan, dat bestond gewoon nog niet toen, de pc (personal computer). Zelfs op de werkvloer stonden nog geen computers, of het moesten al grote monsters zijn die een hele kelderverdieping in beslag namen. Op mijn eerste jobs gebruikten we nog een telex-machine, niemand van onder de leeftijd van 40 jaar weet nog waar dat ding voor diende waarschijnlijk. En in de plaats van computers gebruikten we nog een rekenmachine, een handmatige rekenmachine met een rolletje papier...
De allereerste pc kwam uit in de jaren 80 en was de Commodore 64. Een heel andere computer dan we nu gewoon zijn. Gewoon een dik toetsenbord dat werd aangesloten op je tv, dat was dan je computerscherm. En daar konden we dan spelletjes mee spelen, ping-pong en nog een paar andere oersimpele spelletjes. Het laden van die spelletjes alleen al duurde soms een kwartier tot een half uur. Niet te vergelijken met tegenwoordig dus.
Maar ik had het computervirus te pakken en al snel werden de computers groter (lees letterlijk groter) én sneller. Mijn eerste Windows computer had een harde schijf van 159 megabyte of zoiets. Dat lees je niet verkeerd, megabyte, géén gigabyte, daar was nog geen enkele sprake van toen... Vóór Windows was er DOS, Disc Operating System, dat was computertaal. Godzijdank is het nu allemaal een pak makkelijker geworden, je start je laptop op en Windows komt tevoorschijn en doet al het werk in jouw plaats.
De allereerste website die ik ooit heb gemaakt was Demodaaltjes. Een paar pagina's met verhaaltjes over ons als ouders met de kinderen. Bij Yucom.be was dat toen nog, dat bestaat ondertussen al niet meer. Daarna heb ik een speciale website gemaakt voor kinderen, Dolliesmaker. Die bestaat nog wel maar werkt niet meer, alles was met Javascript gemaakt en niets werkt nog. Maar het was wel een leuke site, er stonden kleine (naakte) poppetjes op die je dan kon aankleden, de kleedjes en accessoires kon je met je muis over die poppetjes schuiven. Door die sites te maken heb ik wel veel over HTML geleerd toen, ik gebruikte FrontPage, een WYSIWYG editor (What You See Is What You Get) supermakkelijk om mee te werken.
Ik ga vaak op andere blogs kijken, eens zien hoe de concurrentie het doet, voornamelijk om bij te leren hoor. Soms komt er een leuk artikel voorbij en dan ga je naar dat blog om het te lezen, de volgende dag wil je terug dat artikel even nakijken en vlam, je weet nog wél de naam van het blog maar kan het artikel niet meer terugvinden. Vooral bij grotere blogs heb je dat probleem, een zoekbox op hun site zou zulke zaken al veel makkelijker maken, denk ik dan.
En voor www.allesbehalve.be geldt dat natuurlijk ook, ik kan me voorstellen dat een bezoeker die op mijn blog is terechtgekomen omdat hij geïnteresseerd was in Ara Maracana's wel zou willen weten wat ik nog meer te vertellen heb over onze papegaai. Zo ben ik zelf ook. Ik kan dan wel linken zetten in mijn teksten maar je kan toch geen tientallen linken zetten in één enkele tekst, dat is visueel ook niet meer mooi op den duur. Dus een zoekbox was het antwoord, maar Webnode is géén Wordpress, géén widgets beschikbaar hier, wél de mogelijkheid om HTML toe te voegen. Dus heb ik gezocht en gevonden, een goede basis HTML-code gevonden, die code een beetje aangepast en onderaan alle artikelen komt nu een stukje code voor een zoekbox van Google, tot nu toe is dat het beste wat ik kan verzinnen.
Hieronder vind je mijn code, je kan die gebruiken maar dan moet je wel allesbehalve.be veranderen naar jouw website.
<!-- SiteSearch Google --><form action="https://www.google.com/search" method="get" target="_blank"><input type="hidden" value="UTF-8"> <input type="hidden" value="UTF-8">
<table bgcolor="#ffffff">
<tbody>
<tr>
<td><input type="text" size="31" maxlength="255" value=""> <input type="submit" value="Zoeken"> <input type="hidden" value="https://www.allesbehalve.be"> <br><input type="radio" value=""> WWW <input type="radio" checked="checked" value="https://www.allesbehalve.be">Allesbehalve</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</form><!-- SiteSearch Google -->
Onderaan dit artikel kan je het resultaat bekijken. Google doorzoekt heel jouw site op het gevraagde woord, leuk en makkelijk, de zoekresultaten gaan open in een nieuwe pagina.